Geen Kennis bij onze Fraude Professionals
Geen kennis bij onze Fraude Professionals ?
Nu ben ik al een tijdje uit de politiedienst en bij de Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) weg maar constateer in een korte rondgang binnen de opsporings- en financiële sector, dat er nog niet veel veranderd is op het gebied van kennisontwikkeling van het financieel rechercheren, financiële criminaliteit en financiële intelligence.
Waar we wel goed in zijn is in compliance en de wet- en regelgeving, maar om op financiële criminaliteit te anticiperen heb je kennis nodig over deze specifieke modi operandi. Want als je niet weet hoe je het kunt herkennen kun je er ook niet op reageren. Daar komt bij dat als je fraude en financiële criminaliteit gaat onderzoeken moet je in staat zijn om notariële akten en formele juridische documenten te kunnen lezen.
Waar het ook stevig aan schort zijn transparante analyse technieken om tot een beargumenteerde conclusie en besluitvorming te komen.
Financiële criminaliteit en vastgoed transactie vind je onder andere in moeilijk te lezen formele juridische documenten, notariële akten, hypotheek akten, Kadaster etc. Zonder deze kennis en inzichten mis je de essentie van het document en geeft je het verkeerde advies, trek je de verkeerde conclusies, schrijf je een onkundig rapport of erger nog je mist de bewijslast.
Het aanbod
Deze leemte in de kennisontwikkeling hebben wij opgepakt met een aantal banken, nationale politie, Follow The Money, Vrije Universiteit Amsterdam en Bijzonder Hoogleraren, die gespecialiseerd zijn in fraude, financiële criminaliteit, financial intelligence en analyse technieken. Deze kennis is gebundeld in een 10-daagse post HBO register opleiding financial crime en financial intelligence, maar daarover later meer.
Om met het basisniveau te starten om financiële criminaliteit te kunnen begrijpen, moet je oa. in staat zijn de documenten te kunnen onderzoeken. Hiervoor is de eendaagse cursus "Waarvan Akte" ontwikkeld. Een eendaagse cursus is natuurlijk onvoldoende, dat begrijp ik, vandaar dat wij een tweede dag en derde dag hebben ontwikkeld in deze basis cursus Financial Crime.
De tweede dag richten wij ons op OSINT en op de derde dag is de focus analyse technieken. Je kunt de dagen afzonderlijk volgen en bent tot niets verplicht.
Ben je geïnteresseerd in deze opleiding laat het hier op de website weten door een email te sturen naar Info@sosecure.nl, je ontvangt dan geheel vrijblijvend de factsheet over de cursus en sta je op de lijst om de factsheet van de post hbo register opleidingen financial crime (FCE) en financial intelligence (FIE) te ontvangen.