Voor wie is de particuliere beveiliging opleiding geschikt?

U volgt bij ons de particuliere opleiding tot Beveiliger niveau 2. Dat betekent dat we een particuliere opleiding, in plaats van een reguliere Mbo-opleiding zijn. Dit biedt een aantal voordelen, zoals een versnelde opleiding om aan de slag te gaan als beveiliger. Aan de andere kant leiden wij kandidaten op van 18 jaar en ouder, met de motivatie om te gaan werken als beveiliger.

Benieuwd wat onze opleiding precies inhoudt en voor wie die geschikt is? Dat leggen we graag uit. Net als de carrièremogelijkheden, dus de baan die u waarschijnlijk kunt vinden. Twijfelt u of de opleiding voor u geschikt is en een goede keuze vormt? Neem dan contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

We bieden een particuliere opleiding, waarbij we dezelfde theorie behandelen als binnen de reguliere Mbo-opleiding. Bovendien zal u ook gewoon stage lopen.

Voor wie is deze beveiliging opleiding geschikt?

Onze particuliere beveiliging opleiding is geschikt voor volwassenen die willen werken bij een beveiligingsbedrijf. Dat geldt zowel voor beginners, als voor mensen die al ervaring hebben binnen de branche. De afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld deze doelgroepen opgeleid:

  • Jongeren die hun eerste carrièrestap zetten
    Kandidaten zoeken een beroep met een hoge werkzekerheid. Na een algemene (MBO)opleiding is het met onze particuliere beveiliging opleiding mogelijk om u te specialiseren en bij een beveiligingsbedrijf aan het werk te gaan.
  • Volwassenen die een carrièreswitch willen maken
    Veel mensen uit andere branches zoeken naar werk met betekenis. Als beveiliger draagt u bij aan een veilige maatschappij. Het is de afgelopen jaren daardoor een populaire keuze onder veel volwassenen die een nieuwe uitdaging zoeken.
  • Mensen met een achtergrond in hospitality
    Veel personen die eerder werkten in de horeca of bij de klantenservice kunnen al goed met mensen omgaan. Dat vormt een goede basis om aan de slag te gaan als beveiliger. Tijdens onze opleiding leert u de vakken en vaardigheden die daarvoor belangrijk zijn.
  • Personen die al bij een beveiligingsbedrijf werken
    Een deel van de kandidaten werkt al bij een beveiligingsbedrijf, maar heeft nog geen officieel diploma. Wij bieden met de particuliere opleiding de mogelijkheid om naast uw baan de opleiding te volgen en het diploma te halen.

Ten slotte leiden we veel kandidaten op die zoeken naar een baan in een sector die behoefte heeft aan meer mensen. Er is veel vraag naar gekwalificeerd personeel. Wij leiden op binnen onze particuliere beveiliger opleiding, op MBO niveau 2. Dat biedt de mogelijkheid om sneller de opleiding te doorlopen en het diploma te halen.

Wat zijn de toelatingseisen?

Onze particuliere opleiding tot beveiliger is voor een grote groep kandidaten beschikbaar. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat we natuurlijk een aantal toelatingseisen hanteren.
Het is belangrijk dat u voldoet aan minimaal één van de volgende drie voorwaarden:

  • Een lbo-, vbo-, vmbo- of mavodiploma
  • Een diploma voor de entreeopleiding of basisberoepsopleiding (MBO niveau 2)
  • Een bewijs dat u de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo succesvol heeft doorlopen

Houd er rekening mee dat daarnaast een politie-screening verplicht is, in ieder geval om stage te gaan lopen. Beveiligers moeten een verklaring bezitten, die stelt dat ze geen strafblad hebben. Het is anders niet mogelijk om bij een beveiligingsbedrijf te werken. 

Wat leert u tijdens de particuliere opleiding?

Onze opleiding tot Beveiliger combineert de theorie en praktijk. Dat doen we in alle lessen, bijvoorbeeld door de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden uit te leggen. Dit sluit goed aan bij de manier waarop onze studenten het best leren.

Daarnaast maken we onderscheid in een aantal theoretische vakken, specifieke praktijkvaardigheden en uiteindelijk de stage die u zal lopen. Op die manier ontwikkelt u alle kennis en vaardigheden, die nodig zijn om het diploma te halen en om als beveiliger aan het werk te gaan.

Theoretische kennis

Onze particuliere beveiliging opleiding op MBO niveau 2 bevat alle theoretische onderdelen die belangrijk zijn. Het is een volledige opleiding, die past bij de verantwoordelijkheden die u heeft als beveiliger.

Concreet gaat u aan de slag met:

  • Wet- en regelgeving
    Het is belangrijk dat u de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Wpbr) goed kent. Dit vormt de basis voor een deel van de theoretische opleiding die u bij ons volgt. We behandelen bijvoorbeeld de rechten en plichten van beveiligers, net als uw bevoegdheden en de grenzen daarvan. Ook leren we u over de samenwerking tussen beveiligers, de politie en justitie.
  • Communicatie en conflicthantering
    Als beveiliger moet u professioneel en doeltreffend communiceren, ook in stressvolle situaties. Dat laatste betekent een uitdaging, omdat emoties makkelijk de overhand nemen. We leren u om agressie te herkennen en in die situaties te de-escaleren. Daarvoor zijn diverse technieken beschikbaar, die we zowel theoretisch behandelen als in de praktijk oefenen. Zo leert u om te gaan met lastige personen en om uitdagende situaties te behandelen.
  • Observeren en rapporteren
    U dient verdachte situaties (vroegtijdig) te herkennen, om daar vervolgens op de correcte wijze over te rapporteren. Concreet is het bijvoorbeeld belangrijk om een incident vast te leggen. Dat doet u door een professioneel rapport op te stellen, waarvoor we u de juiste manier leren. Daarnaast leert u bijvoorbeeld effectieve technieken voor het waarnemen, net als om u situationeel bewust te zijn.
  • Veiligheid en preventie
    De veiligheid en preventie vormen een belangrijk onderdeel van het werk als beveiliger. Tijdens onze particuliere opleiding leren we u bijvoorbeeld om risicovolle situaties te herkennen en daarop vervolgens proactief te handelen. Concreet behandelen we een aantal preventieve maatregelen. Daarmee kunt u criminaliteit en calamiteiten voorkomen. Ook leert u te werken met beveiligingssystemen, zoals camera’s en alarmen.
  • Eerste hulp en bedrijfshulpverlening (BHV)
    Als beveiliger moet u in staat zijn om eerste hulp te verlenen, net als bedrijfshulpverlening (BHV) binnen de organisatie. Daarom leert u over basistechnieken, om levensreddend te handelen in noodsituaties. Ook behandelen we wat te doen bij bijvoorbeeld brand, bij medische noodgevallen en bij evacuaties. Verder leert u over de samenwerking met de hulpdiensten, zoals de brandweer en ambulancepersoneel.

Praktijkvaardigheden

Naast de theoretische vakken zullen we ook een aantal praktijkvaardigheden behandelen. Dat is belangrijk, omdat u in de praktijk wilt oefenen met wat u theoretisch leert. Dat is de beste voorbereiding om het ook tijdens uw werk op de juiste manier te doen.

Voor onze particuliere beveiliging opleiding werken we bewust met trainers en opleiders die veel ervaring hebben in de praktijk. Of sterker nog, die nog werkzaam zijn in de praktijk. Op die manier weten zij vanuit het werkveld wat er speelt en kunnen ze u daarop zo goed mogelijk voorbereiden.

Een paar voorbeelden van praktijkoefeningen geven een goed beeld van wat u zal leren:

  • Winkeldiefstal tegengaan
    Wat moet u doen als u iemand betrapt op winkeldiefstal? Het is belangrijk om die persoon op de juiste manier aan te spreken en vervolgens te controleren. Hiermee oefenen we tijdens de praktijkoefeningen binnen de opleiding.
  • Agressieve klanten kalmeren in de horeca
    Krijgt u te maken met een agressieve klant in de horeca, die weigert te vertrekken? We leren u hoe u daar het best mee om kunt gaan. Door ermee te oefenen heeft u in de praktijk straks de juiste vaardigheden en kennis.
  • Ontruiming begeleiden bij een brandalarm
    Het is tijdens een ontruiming vanwege een brandalarm belangrijk om de juiste procedures te volgen. Hoe waarborgt u de veiligheid van alle aanwezigen? Dat is waarmee we in de praktijk oefenen binnen de opleiding.

Stage bij een erkend leerbedrijf

Ten slotte zal u ook binnen onze particuliere beveiliging opleiding stage lopen. Het is daarom belangrijk dat u bereid bent om stage te lopen bij een beveiligingsbedrijf. Dit is de beste kans om praktijkervaring op te doen, én om een netwerk op te bouwen. Tip: maak contact met collega’s, uw leidinggevende, de praktijkbegeleider en anderen die u ontmoet. Dat kan van pas komen als u straks zoekt naar een baan bij een beveiligingsbedrijf.

U kunt stage lopen bij verschillende soorten bedrijven:

  • Winkelcentra en supermarkten
  • Kantoren en bedrijfsgebouwen
  • Evenementen zoals festivals en sportwedstrijden
  • Hotels en uitgaansgelegenheden

Tijdens de stage leert u onder begeleiding van ervaren beveiligers de fijne kneepjes van het vak. Of belangrijker, u ervaart in de praktijk hoe het er bij een beveiligingsbedrijf aan toegaat.

Erkende leerbedrijven staan open voor alle leerlingen van beveiligingsopleidingen, zoals die van ons. Dat u een particuliere opleiding volgt maakt u mogelijk extra interessant. Van onze opleiding weten de bedrijven namelijk dat we ook binnen de theoretische vakken al veel in de praktijk oefenen. Daardoor kunt u makkelijk meedraaien met andere beveiligers en binnen het team van het bedrijf.

Voor wie: waar kan ik werken na de opleiding?

Om te bepalen voor wie onze particuliere beveiligingsopleiding geschikt is kunt u ook kijken naar de bedrijven waar u kunt gaan werken. Bij ons haalt u het diploma als Beveiliger op MBO niveau 2. Dat betekent dat u in diverse functies aan de slag kunt, met een officieel beveiligingsdiploma.

U kunt bijvoorbeeld werken als:

  • Objectbeveiliger
    U zal toezicht houden op kantoren, ziekenhuizen en andere belangrijke locaties.
  • Winkelbeveiliger
    Voor de preventie van diefstal en ordebewaking in winkels.
  • Evenementbeveiliger
    Om de veiligheid te garanderen bij festivals, concerten en sportevenementen.
  • Mobiele surveillant
    Voor het patrouilleren en bewaken van meerdere objecten.
  • Persoonsbeveiliger
    De beveiliging van VIP’s, politici en bijvoorbeeld publieke figuren.
  • Transportbeveiliger
    Beschermen van waardevolle goederen tijdens transport.

Houd er rekening mee dat u in sommige gevallen aanvullende trainingen of opleidingen zal volgen, vanuit het bedrijf waar u aan het werk gaat. Daarnaast is het mogelijk om door te groeien in bijvoorbeeld functies zoals teamleider, hoofdbeveiliger of beveiligingsadviseur.

Waarom de particuliere beveiligingsopleiding van SoSecure?

Benieuwd waarom anderen kiezen voor onze particuliere opleiding tot Beveiliger niveau 2?
Het helpt mee dat we er zijn voor een brede doelgroep. Dus, voor wie de opleiding beschikbaar is? Dat geldt eigenlijk voor iedereen van 18 jaar en ouder, die aan de slag wil bij een beveiligingsbedrijf.

Onder kandidaten waarderen bijvoorbeeld:

  • Onze kleine groepen en de betrokken persoonlijke begeleiding
  • Onze sterke focus op de praktijk en realistische scenario’s om mee te oefenen
  • De goede aansluiting op de arbeidsmarkt en contacten met beveiligingsbedrijven

FAQ: veelgestelde vragen over voor wie onze particuliere beveiliging opleiding geschikt is

  • Wat kan ik verwachten van de opleiding?
    Onze particuliere beveiligingsopleiding op MBO niveau 2 combineert de theorie én de praktijk van de reguliere Mbo-opleiding. Dat doen we voor volwassenen, dus voor iedereen van 18 jaar en ouder. U leert over wetgeving, veiligheid, communicatie en bijvoorbeeld conflicthantering. Daarnaast traint u in realistische scenario’s, als ideale voorbereiding op een baan binnen de beveiliging. Ook zal u stage lopen bij een erkend leerbedrijf.
  • Hoe lang duurt de opleiding en wat is het lesrooster?
    De precieze duur van onze opleiding tot beveiliger kan verschillen, omdat we flexibiliteit kunnen bieden als particuliere trainer. Houd rekening met 6 tot 12 maanden, afhankelijk van de intensiteit waarmee u wilt studeren. We geven les in kleine groepen, zowel overdag als ’s avonds. Zo kunt u de opleiding combineren met bijvoorbeeld u werk of met andere verplichtingen.
  • Wat zijn de toelatingseisen voor de particuliere opleiding?
    Om toegelaten te worden tot onze opleiding dient u minimaal aan één van de volgende voorwaarden te voldoen:
    - Een lbo-, vbo-, vmbo- of mavodiploma
    - Een diploma voor de entreeopleiding of basisberoepsopleiding (MBO niveau 2)
    - Een bewijs dat u de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo succesvol heeft doorlopen
    Houd er rekening mee dat er daarnaast een politie-screening wordt gedaan, in ieder geval om stage te mogen lopen. Ook dient u 18 jaar of ouder te zijn. 

Stel ons uw vragen
Of bel ons op telefoonnummer 030 410 03 01.

Scroll naar boven