Red Teaming simulation
Tijdens een Red Teaming simulation wordt de beveiliging van een organisatie getest, door te denken en handelen als een potentiële aanvaller. In de huid van criminelen, hackers of bedrijfsspionnen wordt een Red Team simulation gedaan om vast te stellen waar eventuele gaten in de beveiliging zitten.
Met ons Red Team onderwijs leiden we professionals op, zowel om die aanvallen uit te voeren als om die binnen de organisatie te organiseren. Op die manier wijkt onze aanpak af van traditionele beveiligingsmethodieken. Bovendien gaan we verder dan traditionele testen voor de beveiliging, zoals de penetratietest (pen-test). Bij Red Teaming vallen we fysiek, digitaal én sociaal aan.
Voor wie is Red Team simulation relevant?
Onze Red Teaming opleiding is relevant voor alle organisaties waarbij de beveiliging kritisch is. Daarmee doelen we op zowel de digitale beveiliging als vooral ook de fysieke beveiliging.
Specifiek trainen we bijvoorbeeld professionals uit organisaties zoals:
- Overheidsinstanties: zoals politie, defensie en inlichtingen- en opsporingsdiensten die te maken hebben met nationale veiligheid en kritieke infrastructuur.
- Vitale infrastructuurorganisaties: zoals energiebedrijven, waterbedrijven en financiële instellingen, die zich willen beschermen tegen verstoringen die een grote impact kunnen hebben op de maatschappij.
- Bedrijven in de private sector: bedrijven die met gevoelige of waardevolle data werken, zoals technologiebedrijven, financiële diensten en multinationals.
Met de Red Teaming simulation verhogen we het veiligheidsbewustzijn. We maken inzichtelijk waar eventuele lekken of zwakke plekken in de beveiliging zitten. Dat zijn vervolgens de aandachtspunten om mee aan de slag te gaan.
Wat levert Red Teaming op?
Tijdens een Red Teaming simulation komen eventuele zwakke plekken of lekken in de beveiliging aan het licht. Concreet helpt dat bij:
- Beoordeling van bestaande beveiligingsmaatregelen: door kwetsbaarheden bloot te leggen die niet ontdekt worden in reguliere beveiligingsaudits.
- Training en bewustwording van personeel: het trainen van medewerkers om alert te zijn op ongewone activiteiten en potentiële aanvallen.
- Voorbereiding op specifieke dreigingen: het simuleren van scenario’s zoals cyberaanvallen, fysieke inbraken, bedrijfsspionage of zelfs interne bedreigingen.
- Evaluatie van nieuwe beveiligingssystemen: voordat nieuwe systemen of processen volledig worden geïmplementeerd, kunnen ze worden getest met een Red Teaming simulatie.
FAQ: veelgestelde vragen over Red Teaming simulation
- Wat is het doel van Red Team simulation?
Het belangrijkste doel van een Red Team simulation is het aan het licht brengen van kwetsbaarheden. Door te denken vanuit het perspectief van een aanvaller wordt duidelijk waar het eventueel mis kan gaan. - Voor welke organisaties is Red Teaming geschikt?
Red Teaming simulation en onze opleiding zijn goed geschikt voor organisaties die werken met gevoelige informatie of die een vitale infrastructuur vertegenwoordigen. Daarbij kunt u denken aan overheidsinstanties, financiële instellingen en technologiebedrijven. - Hoe verschilt Red Teaming van een penetratietest?
Red Teaming gaat veel verder dan een penetratietest. Zo’n test is vaak bedoeld voor het controleren van de beveiliging van een IT-systeem. Red Teaming test de bredere beveiliging, inclusief fysieke, digitale en sociale aspecten.
Stel ons uw vragen
Of bel ons op telefoonnummer 030 410 03 01.