Beveiliging opleiding

U zoekt een beveiliging opleiding, geschikt om als beveiliger aan de slag te gaan. Mét erkend diploma, gewaardeerd door werkgevers in de beveiligingsbranche. Welke vaardigheden heeft u daarvoor nodig en wat is de beveiliger opleiding die daarbij past? Wij leggen het u uit, aan de hand van onze beveiliging opleiding niveau 2.

Onze MBO beveiliging opleiding niveau 2 duurt slechts zes maanden. In die tijd behandelen we zowel de theorie als de praktijk. U haalt een erkend diploma, waarmee u aan de slag kunt als beveiliger. Benieuwd wat u kunt verwachten van de opleiding? Dat leggen we graag uit. 

Groeiende vraag naar beveiligers

Met onze opleiding beveiliging spelen we al jaren in op de groeiende vraag naar beveiligers. Het is een van de snelst groeiende bedrijfstakken, omdat bijvoorbeeld bedrijven en overheden zich steeds beter willen (en moeten) beveiligen. 

Dat komt door de toename van criminaliteit, waaronder inbraken, diefstallen en cyberaanvallen. Daarnaast vragen publieke evenementen om beveiliging, zoals festivals, sportwedstrijden en concerten. Ten slotte is er veel vraag naar beveiligers op bedrijfsterreinen en bijvoorbeeld rond winkelcentra. 

Bij ons volgt u een beveiliger opleiding, met aandacht voor:

  • Risico’s herkennen
  • Handelen in noodsituaties
  • Helder communiceren

Bovendien leert u over de wet- en regelgeving, die horen bij de werkzaamheden als beveiliger. Zo kunt u correct handelen, dankzij de opleiding beveiliging die u bij ons volgt. 

Theorie en praktijk in één opleiding

Onze opleiding duurt zes maanden. Dat betekent dat u normaal gesproken na een half jaar aan de slag kunt als beveiliger, inclusief erkend diploma. Tijdens de opleiding behandelen we zowel de theorie als praktijk.

Theorie tijdens de beveiliging opleiding

We beginnen met de basisprincipes van beveiliging, net als uw verantwoordelijkheden als beveiliger. Daarnaast besteden we aandacht aan de relevante wet- en regelgeving, net als aan de rechten en plichten van beveiligers. Zelfs tijdens het theoretische deel van de opleiding passen we de situaties direct toe op de praktijk, zodat u leert hoe u daarmee om moet gaan.

Praktijk tijdens de opleiding beveiliging

We brengen de theorie zo snel mogelijk in de praktijk. Zo leert u bijvoorbeeld observeren en surveilleren, twee technieken die bedrijven waarderen in goede beveiligers. U leert gebruik te maken van systemen zoals CCTV en bijvoorbeeld methoden voor toegangscontrole.

U oefent in de praktijk met bijvoorbeeld het omgaan met incidenten en noodsituaties. Ook leert u basisvaardigheden in zelfverdediging en omgaan met agressie en geweld. Zo leiden we u op tot een allround beveiliger op MBO niveau 2. 

In welke beveiligingsfuncties kan ik aan de slag?

Benieuwd in functies u als beveiliger aan de slag kunt?
We leiden op met brede beveiligingskennis en verschillende praktische vaardigheden. Dat maakt u een interessante kandidaat voor zowel bedrijven, overheden als andere instellingen. U kunt bijvoorbeeld werken in functies zoals:

  • Objectbeveiliger
    U bent verantwoordelijk voor de beveiliging van gebouwen, terreinen en andere eigendommen. Taken bestaan uit het controleren van de toegang en bijvoorbeeld het uitvoeren van surveillance of het monitoren van het beveiligingssysteem. U werkt bijvoorbeeld in en rond kantoorgebouwen, fabrieken, ziekenhuizen en scholen. 
  • Evenementenbeveiliger
    U draagt bij aan de beveiliging van evenementen, zoals concerten, sportwedstrijden, festivals en conferenties. Taken bestaan uit het controleren van toegangskaarten, het handhaven van de orde en het begeleiden van bezoekers of het reageren op incidenten. U werkt vaak in een team, dus het is belangrijk om goed te communiceren en snel te handelen als dat nodig is.
  • Mobiel surveillant
    Als mobiel surveillant gaat u na onze beveiliging opleiding aan de slag met patrouilles op verschillende locaties. U inspecteert panden buiten openingstijden, reageert op alarmmeldingen of voert openings- en afsluitingsrondes uit. Let op: in deze functie is het vaak belangrijk om een rijbewijs te hebben en op onregelmatige tijden te willen werken. 
  • Winkelbeveiliger
    U beveiligt winkels of winkelcentra. Taken bestaan uit het voorkomen van diefstal, het observeren van verdacht gedrag en bijvoorbeeld het uitvoeren van controles of assisteren bij incidenten. Het is belangrijk dat u klantvriendelijk bent en goed kunt observeren. 
  • Alarmcentralist
    Op de alarmcentrale of in de meldkamer bent u verantwoordelijk voor het monitoren van alarmen en beveiligingssystemen. U beoordeelt alarmmeldingen, coördineert de interventies en houdt contact met klanten en de hulpdiensten. Het is belangrijk dat u voldoende technische kennis heeft en stressbestendig bent. 

Beveiliging opleiding bij SoSecure

Zoekt u naar een praktische beveiliging opleiding, die u snel kunt volgen? Wij leiden u op in een periode van zes maanden. Dat betekent dat u normaal gesproken na een half jaar het diploma haalt. Vanaf dat moment kunt u met een erkend diploma aan de slag in de verschillende functies.

Bij SoSecure bieden we de begeleiding die u zoekt, met als doel om het diploma na zes maanden te halen. Zowel onze docenten als andere begeleiders zijn ervaren, goed bereikbaar en staan graag voor u klaar. We doen het samen, omdat we begrijpen dat u zoekt naar een praktische opleiding waarmee u het diploma haalt om aan het werk te gaan.

Bekijk onze opleiding MBO beveiliging niveau 2 en schrijf u online in. 

 

Wilt u meer weten over de opleiding, het diploma of bijvoorbeeld de kansen op een baan?

Stel ons uw vragen
Of bel ons op telefoonnummer 030 410 03 01. 

Scroll naar boven